Bouwschouders ondersteunen ‘De Wieken’

Door De Oplossers

Door bundeling van kennis en inzet weer klaar voor heel Gemert:
Verbouwing bij Speeltuin De Wieken is gereed

Ondanks de woelige tijden heeft Speeltuin De Wieken toch haar plannen doorgezet. Het gebouw moest uitgebreid worden. Dit is een centrale plek in de speeltuin, om even te zitten tussen het spelen door, liefst met lekker wat drinken of eten. “We hadden een concreet plan en dachten dat we al goed op weg waren. We hebben op dat moment contact gezocht met Bouwschouders en zij hebben ons echt een stap verder geholpen.”

Voorzitter Carola is nog steeds enthousiast over de verbouwing en de hulp van Bouwschouders. “Deze stichting helpt verenigingen en stichtingen met hun bouwplannen. Ze hebben voor ons het bouwproces duidelijk gemaakt. Aangegeven wat eerst gedaan moet worden. En tijdens de verbouwing waren ze kritisch en eerlijk over wat wel en niet goed liep. Dat heeft ons als vereniging erg geholpen.” Wiljan Jansen van Bouwschouders is blij dat ze ook deze vereniging konden helpen. Ook met zaken als het lenen van bouwhekken en steigers. “Deze zaken kunnen voor zo’n verbouwing een redelijke kostenpost zijn, maar de bouwmaten stellen deze vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid ter beschikking.” Ook de verbinding met het Rabobank Coöperatiefonds is gelegd en leidde tot een financiële bijdrage voor het plan.

“Uiteindelijk maakte Bouwschouders ook duidelijk dat ik voor deze verbouwing beter iemand kon zoeken om mijn taken over te nemen,” blikt Carola terug. “Iemand die er meer verstand van heeft om zo een betere verbinding te maken. Niet werken vanuit rol en verantwoordelijkheid, maar verbinding maken door interesse en expertise!”

Ook een plan met uw vereniging of stichting?  Bouwschouders brengt realisatie een stap dichterbij met hergebruikte materialen, kennis en het bouwnetwerk. Kijk op www.bouwschouders.nl voor meer informatie.