IQ-Glas®: De ruit als radiator

Door De Oplossers

Elektrisch verwarmen heeft de toekomst Verwarmend IQ-Glas® Comfortabel, simpel en ……. …… probleemoplossend!

In Nederland rijden steeds meer elektrische auto’s. Na jaren aarzelen is de conservatieve autobranche eindelijk om. Alle merken investeren fors in de ontwikkelingen van elektrische auto’s. Tesla al jaren voorop. De laatste jaren volgt nog een belangrijke sector: de bouw. Want na elektrisch rijden en fietsen is er ook elektrisch wonen. Van het gasfornuis en een gasgestookte cv-installatie wordt afscheid genomen. Een huis zonder gasaansluiting? Voor veel mensen is het misschien een beetje wennen. Maar de discussies over de reducering van CO2 en de problematiek rondom het Groninger gas zijn al tijden voorpaginanieuws.

Inmiddels worden al hele stadswijken gebouwd waar men geen gasaansluiting meer aantreft. Het verwarmende IQ-Glas® met zijn infrarood stralingswarmte sluit hierop naadloos aan. All electric house In 90 tot 95 procent van de bestaande woningen staat nu nog gewoon een gasgedreven cv-installatie. Gasloos wonen heeft echter de toekomst. Dat kan niet anders. We moeten in Nederland overschakelen naar woningen waar (met name) elektriciteit de energiebron is. All electric houses met bij voorkeur groene stroom, waarvan een demonstratiewoning te zien was op de Innovation Expo van enkele jaren terug, is een nieuw concept in de bouw. Elektrisch milieuvriendelijk verwarmen, een trendbreuk. Milieubewuste consument De vraag naar verwarmend IQ-Glas® zien we van jaar tot jaar toenemen. Het heeft alles te maken met bovengenoemde ontwikkelingen en de milieubewuste consument. Groene stroom opgewekt met eigen zonnepanelen heeft de voorkeur, waarbij het extra aantrekkelijk is die in te zetten voor een verwarmingssysteem dat infrarood straling afgeeft. Zoals verwarmend IQ-Glas® doet.

Infrarood verwarming: oplossing voor menig probleem en bijdrage aan een duurzame woning
In het kader van de omschakeling van gas naar andere vormen van verwarming, is infrarood verwarming een van de opties. Over het algemeen wordt dan gedacht aan infrarood panelen, maar dat is toch iets heel anders dan verwarmingsglas. De ruit als radiator! Wat zijn de voordelen van de toepassing van verwarmend infrarood stralingswarmte afgevend IQ-Glas®? Comfort Het warmtecomfort met infrarood stralingswarmte is anders dan verwarming met radiatoren of vloerverwarming. Het effect van straling voor onze beleving van warmte is heel sterk. Een behaaglijk gevoel van warmte kan met infrarood warmte al bij een lagere temperatuur bereikt worden. Vergelijk het met de aangename warmte van de zonnestralen terwijl het toch winters koud is. De thermostaat kan dus al snel 2 a 3 graden lager ingesteld worden wat een flinke besparing oplevert.

Meer informatie:
Glas Consult – IQ Glas
St.Maartensweg 1e
6255AP – Noorbeek ( Ned. )
0031-(0)43-4574748
www.iq-glas.nl
info@iq-glas.nl