Toin Kolsters van Toss Design: “Wij willen het complete plaatje maken”

Door De Oplossers

De ruimte en de rust van de enorme showroom van Toss Design in Gemert vallen meteen bij binnenkomst op. Toin Kolsters, de eigenaar, voelt zich hier helemaal thuis en straalt dat uit. Tussen de designkeukens van Poliform en Logic Kitchen staan ook twee woonkamers en zelfs een slaapkamer opgesteld. Een compleet pakket maar bij Toss Design zijn de keukens toch echt het ‘hoofdgerecht’. Toin: “Ik ben in 2013 begonnen met dit bedrijf. Na werkzaam geweest te zijn als bouwkundig tekenaar en in commerciële functies voor granieten aanrechtbladen en tegels kwam ik in de keukenwereld terecht. Gelukkig meteen bij een belangrijke speler in die markt waar ik veel geleerd heb, zeker ook over keukenarchitectuur”. Momenteel wordt het commerciële deel van Toss gerund door twee adviseurs, waaronder Toin zelf, en een backoffice medewerker.

De installatie van de keukens gebeurt door Merks montage uit Sint Oedenrode. Momenteel zijn zij druk bezig met het leveren en plaatsen van keukens in een groot nieuwbouwproject in Gemert, 7th Heaven. “Een enorme klus maar gelukkig hebben we die vaker, dus zijn we daarop ingericht. Toch is elke keuken uniek, zeker voor de opdrachtgevers! Mensen kopen maar een paar keer in hun hele leven een keuken dus dat hele proces moet bijzonder zijn. Een keuken neemt een heel centrale plaats in, dus hij moet echt helemaal ‘passen’, ook bij de levensstijl van de gebruikers. Om dat te bereiken gaan wij uitgebreid in gesprek met onze klanten. Zo ontdekken we samen wat de optimale plaatsing en specificaties van de keuken zijn. Daarbij durven wij onverwachte voorstellen te doen waar de opdrachtgever zelf waarschijnlijk nooit aan zou denken. Door onze kennis en ervaring kunnen wij de ruimte zodanig inrichten dat het lijnenspel van de keuken echt helemaal klopt bij de rest van de woning. Dat geeft rust en dat willen we allemaal”.

Toss Design richt zich duidelijk op het hogere segment. Daarom is het bedrijf aangesloten bij ‘The Kitchen Architects’, een collectief van twintig topzaken op het gebied van keukenarchitectuur. De aangesloten ondernemers maken met hun keukens een complete woonbeleving met unieke elementen en uitzonderlijke materialen. Toin: “Deze club werkt onder het credo ‘We imagine your style’ en daar kan ik mij helemaal in vinden: Niet alleen de uiteindelijke keuken maar ook het hele proces daar naartoe moet 100% goed zijn. Eventuele problemen lossen wij voor de klant op, ook als het gaat om bijvoorbeeld het lichtplan voor de keuken.”.

Om ervoor te zorgen dat opdrachtgevers hun toekomstige keuken alvast kunnen ‘voelen’ zijn de opstellingen in de showroom goed doordacht: “Mensen ervaren hier al waar ze straks in hun eigen keuken staan als ze bijvoorbeeld hun groente bereiden. Ze zien en ervaren bij ons wat voor hen de beste opstelling is. Niet alleen op praktisch vlak maar ook qua routing, design en sfeer. De uitdaging is om mensen te stimuleren om soms andere keuzes te maken waardoor hun ruimte beter en mooier benut wordt. Ook in kleinere ruimten kunnen echt prachtige keukens gemaakt worden. Het onderlinge contact en de creativiteit die daarbij nodig zijn, maken het keukenvak zo mooi”.


Toss Design
Nijverheidsweg 17 
5421WN GEMERT

Tel:        0492-392211

Mail:      info@tossdesign.nl
Site:      www.tossdesign.nl